KreatívLakásom

KreatívLakásom

Beltéri falfestés ötletek kezdőknek

2021. április 10. - kreatívlakásom

Szép, szép, de valami hiányzik! A mai bejegyzésünket azoknak ajánljuk, akik nem elégszenek meg a tisztára festett, egyszínű falakkal, hanem szeretnék feltuningolni valamivel az enteriőr legfontosabb elemét, a falakat! Készen álltok? Jöjjenek a beltéri falfestés ötletek legjobbjai és két jó tanács, mielőtt belevágnál otthonod megszépítésébe!

 

A két jó tanács

 

Ügyelj az alapanyagra!

A beltéri falfestés ötletek bármelyike mellett teszed is le a voksot, a legfontosabb, hogy ne spórolj a festék minőségén! Válassz olyat, ami mosható, strapabíró, de ma már találhatsz olyan beltéri falfestéket is, ami segítségedre lehet a penészmentesítésben és a hőszigetelésben!

Tervezz!

Ne feledd, hogy ha ajtóstul rontasz a házba, akkor az eredmény nem olyan lesz, mint amilyennek elképzelted. Tervezz, álmodj, mérj és számolj! Így biztosan minden forma a helyére kerül majd! 

 

Beltéri falfestés ötletek 

 

1. A geometria a barátod

A geometriai formák nagy visszatérők a lakberendezésben. Azt lehet mondani, hogy a falnak szinten minden ilyen alakzat jól áll, amennyiben pontosan megtervezett és kellemes színvilág társul a kompozícióhoz. A geometriai formák előállítása nem nagy ördöngösség, mindössze egy maszkolószalagra és némi inspirációra lesz szükséged!

 belte_ri_falfeste_s_o_tletek_1.png

 

2. Ombre a falra

Az ombre, vagyis színátmenet nemcsak a frizura esetében jó választás. Kifejezetten szépen mutat ugyanis a falon is! Számos variációja létezik, állhat például a naplemente színeiből, de akár monokróm színekből is, ebben az esetben egyetlen szín többféle árnyalatai „folynak át” egymásba.

 belte_ri_falfeste_t_o_tletek_2.png

 

3. Méhsejt alakzat

Ismétlődő mintázata miatt a retróra hajazó, mégis a modernbe mutató forma a méhcsempe. Nemcsak a méhsejt formák elrendezésével játszhatsz, hanem azok színeivel is! Előállítása nem komplikált, bár némi türelmet igényel, a maszkolószalagos technikával könnyedén kivitelezhető.

belte_ri_falfeste_s_o_tletek_3.png 

4. Csíkok

A beltéri falfestés ötletek sorából nem hiányozhatnak a csíkok! Lehet vékony, lehet vastag sáv, lehet egyszínű, lehet színes, lehet vízszintes, lehet függőleges. A legegyszerűbb a csíkokat maszkolószalaggal előállítani. Bizonyos esetekben, ha például csak vékony csíkocskákat szeretnél akkor próbálkozhatsz azzal is, hogy ujjnyi kötelet mártasz festékbe, és ezt húzod végig a kívánt formában a falon.

 belte_ri_falfeste_t_o_tletek_4.png

 

5. Cikk-cakk

Izgalmas dinamikát visz a design-ba a cikk-cakk forma. A fent-lent és a színek váltakozása igen intenzív, így nem árt óvatosan bánni a színekkel ebben az esetben! A már ismert maszkolószalagos módszerrel könnyedén előállíthatod!

 belte_ri_falfeste_s_o_tletek_5.png

 

6. Festékfolyam

A fluid festés igen népszerű művészi technika. Erre hasonlít az a módszer is, amikor a dekorszíneket injekcióstű vagy tubus segítségével egyszerűen végig folyatják a falon. Az eredmény pedig zseniális!

belte_ri_falfeste_s_o_tletek_6.png 

7. Természet a falak között

Hegyek, virágok, levelek, fák – a természet szerelmesei szívesen veszik körül magukat ilyen formákkal otthonukban is. Örökzöld (J) minták ezek, gondoljunk csak a régi lakások klasszikus hegyi tájkép poszterjeire, melyek legtöbbször az előszoba teljes falát betakarták. Ma már a modernebb változatok dívnak, de a természet az természet! Ezek előállításához már bizony jelentős kézügyességre is szükség lesz, jóllehet a sablonok sokat segítenek!

belte_ri_falfeste_s_o_tletek_7.png 

8. Festőhenger és buborékfólia

Pöttyök pöttyök hátán – ezt tudja ez a technika! Nem kell mást tenned, mint a festőhengerre buborékfóliát erősíteni, és már indulhat is a móka!

belte_ri_falfeste_t_o_tletek_8.gif

Kép: Blossom DIY

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr4416469794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása