KreatívLakásom

KreatívLakásom

Így lesz makulátlan a szobád fala!

2021. március 24. - kreatívlakásom

Képzeld el álmaid otthonát! Ugye máris kinyílt egy gyönyörű lakás bejárati ajtaja? Ahova belépve remek illatok, rend és az otthon boldog érzése fogad. Körbehaladva pedig a praktikusan kihasznált terek, az olvasókuckó és a varázslatos kiegészítők köszöntenek rád. És az „i”-re a gyönyörű falak teszik fel a pontot! Na de mitől lesz olyan gyönyörű az a fal?

A kedvenc színeiddel kifestett falak egységesek, harmonikusak és pont a megfelelő árnyalatúak. Nincs rajtuk se penész, se semmilyen zsírfolt, de még egy apró zsírkréta-nyom sem bújik meg a sarokban. 

blog12.png

Hogy mitől lesznek ezek ennyire tökéletesek?

Természetesen nem attól, hogy elképzeled őket. A szép falak titka a valóságban rejlik, mégpedig néhány alapvető praktikumban, amit érdemes mindenkinek megfogadnia. 

De mégis mik ezek?

  1. A megfelelő alapozás

A festést csak egy tökéletesen sima felületen érdemes elkezdeni, hiszen így megakadályozhatók a fal egyenetlenségéből fakadó kellemetlenségek – az eltérő árnyalatok, a festék nem kiegyenlített felkenése. Ehhez a festés előtt érdemes átcsiszolni a falakat, hogy az apró egyenetlenségek és hibák eltűnhessenek.

A csiszolás mellett az alapozás másik lehetősége a glettelés, amellyel szintén elérhető a tökéletesen sima felület. Ezzel ugyanis könnyedén simává „varázsolható” a fal, amelynek festése így nem okozhat gondot. 

  1. A megfelelő alapozó és festék

Amennyiben színes falakról álmodunk, érdemes lehet színezett alapozót választani. Ezzel ugyanis előkészíthető a terep a színek számára, amelyeknek így még szebb lehet az árnyalata. Ezzel elkerülhetőek az előre megbeszélt végeredményt veszélyeztető tényezők. 

A festéken nem érdemes spórolni, válassz olyat, ami strapabíró, tartós és mosható. Ha biztosra akarsz menni válassz olyan beltéri falfestéket, ami a hőszigetelés és a penészedés problémájára is megoldást nyújt!

  1. Jó szakember, profi felszerelés

A tökéletes falakhoz természetesen szükség van a profi felszerelésre is, ami minden jó szakember kellékei között megtalálható. Éppen ezért, ha jó szakembert választunk, nem kell aggódnunk a végeredmény miatt, ő garantáltan valósággá teszi az elképzeléseinket. 

Az álmaid otthona valósággá válhat, ehhez csupán néhány praktikus dologra kell odafigyelned. A tökéletes falakhoz szükséged lesz egy remek szakemberre, aki a megfelelő alapozást követően garantáltan megvalósítja az elképzeléseidet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr6016451912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása