KreatívLakásom

KreatívLakásom

Ha gyarapszik a család

2021. március 28. - kreatívlakásom

Kisbabánk lesz! De hova tesszük? - Biztosan sok újdonsült szülő fején átfut ez a rémült gondolat, ami idővel a gyerekszoba romantikus tervezgetésbe csap át. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amire érdemes figyelni!

A nélkülözhetetlen felszerelés

Amennyiben lehetőség van, a gyerekszobát egy világosabb, legalább fél szoba nagyságú helyiségben rendezzük be. Kötelező elemként gondoskodjunk az ágyról, a pelenkázóról és egy praktikus pakoló-tároló szekrényről. Jó, ha a szobában még elfér egy kényelmes fotel, ami például az esti meseolvasásnak is remek helyszíne lehet. 

omurden-cengiz--g2ijf_auws-unsplash_1.jpg

A praktikus elrendezés

A kiságyat érdemes kicsit távolabb elhelyezni az ablaktól, így nem kell aggódnunk, hogy a kisbaba megfázik, bátran kinyithatjuk az ablakot, ha a hőmérséklet ezt indokolja. A ruhákat és a pelenkázáshoz szükséges felszerelést egy előre kitalált rendszer alapján pakoljuk el, hogy így gyorsan és könnyedén elérhessük a szükséges dolgokat. 

room-669427_1920_1.jpg

Rend és tisztaság

Ha már berendeztük a szobát, akkor ügyeljünk a megfelelő tisztaságra is. Ugyan nem kell patikatisztaságúnak lennie a szobának, de folyamatosan figyelni kell a kisbaba számára megfelelő higiéniai körülményekre.

Tipp: A penészmentesítő festékek nagy segítséget jelenthetnek a környezet tisztán tartásában, hiszen a különleges összetételüknek köszönhetően a penész nem tapad meg a falakon. Így a rendszeres takarításnak nem kell kiterjednie az eldugott, penészes sarkokra, és a levegő is egészségesebb lehet.

További tippek a babaszoba kialakításához:

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr2816451848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása