KreatívLakásom

KreatívLakásom

Vedd fel a kesztyűt, és küzdj meg a penésszel!

2021. március 03. - kreatívlakásom

Egy-egy alkalom során örömmel vendégeljük meg barátainkat vagy családtagjainkat, hiszen ilyenkor a finom falatoké és a nagyszerű beszélgetéseké a főszerep. De nem így van ez a hívatlan vendégekkel, és főleg nem az egészségkárosító hívatlan vendéggel, például a penésszel. Nézzünk egy alternatív módszert, amivel a lehető legkevésbé kedvező környezetet alakíthatunk ki a különböző gombafajták számára, így igyekezvén távol tartani őket. 

pexels-sorapong-chaipanya-4530763_1.jpg

A legjobb módszer ellenük a megelőzés

Ennek különböző módjai ismertek, a szellőztetéstől kezdve egészen a szobák túlfűtéséig. Egy különleges lehetőség a penészmentesítő festék használata, amely összetételének köszönhetően megóvja otthonunkat ezektől a hívatlan vendégektől.

De hogy lehet képes egy falfesték megóvni a lakást?

A sikeres és hosszú távú penészmentesítés kizárólag a megfelelő környezet kialakításával lehetséges. Jelentősen csökkenthető a kockázat, ha megakadályozzuk a kiváltó okokat, tehát száraz és meleg falfelületekkel „ajándékozzuk” meg az otthonunkat.

A Protektor festékben apró kerámiagömbök találhatóak, amik egyenletesen eloszlatják a meleget a fal felületén. Ennek köszönhetően a penész kialakulásának kedvező körülmények kivédhetőek, a falak nem lesznek hidegek és a víz sem fog kicsapódni a sarkokban vagy a falon. 

Ráadásul ezek a kerámia gömbök a hősugárzás egy jelentős részét visszaverik a szobába, így csökkentve a harmatponti hőmérséklet kialakulását, és megakadályozva a gombaspórák megtelepedését. 

Egyszerű védelem néhány lépésben

Ezek a festékek a hagyományos típusokhoz hasonlóan vihetők fel a falakra, de ezekkel ellentétben azonnal működésbe lendülnek – drasztikusan csökkentik a penész kialakulásának valószínűségét. 

A megfelelő módszerrel könnyedén kivédhető a hívatlan vendég megérkezése, így nem kell aggódni a penész kialakulása miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr4016436398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása