KreatívLakásom

KreatívLakásom

Tágítsd a teret - Kis nappali ötletek

2021. április 06. - kreatívlakásom

A legtöbb otthon lelke a nappali, itt tanul a gyerek, itt fogadod a vendégeket, itt nézed át a postát, itt olvasod a kedvenc könyvedet és az elmulaszthatatlan moziesteknek is ez a tér a helyszíne. Mi van azonban akkor, ha a nappalid Carrie Bradshaw gardróbájnak felében is elfér, és igazából egy nagyobb lendülettel zoknin csúszva ellódulhatsz a túlsó falig? Aggodalomra semmi ok, a helyzet nem reménytelen, van azonban néhány dolog, amire érdemes ügyelni a lakberendezésnél, hogy elkerüld az egérlyuk effektust! Jöjjenek legtutibb kis nappali ötletek!  

Játék a színekkel

A falfesték színének megválasztásakor arra ügyelj, hogy a túl sötét árnyalatok összenyomják a teret, az sem jó azonban, ha az egész szoba hófehér. Keress egy fő színt, mellé egy, maximum két kiegészítő színt és ezekkel játssz. Ha túl sok domináns színt választasz, akkor a szoba túlzsúfoltnak tűnhet, még akár úgy is, hogy alig helyezel el benne bútort. Lényeges, hogy valóban jó minőségű és strapabíró festéket válassz, máskülönben a csodásan felújított nappalid hamar átváltozhat a káosz tengerévé. Ha praktikus megoldást szeretnél, márpedig ki ne szeretné az ilyet, akkor üss több legyet egy csapára, válassz hővisszaverő és penészmentesítő beltéri falfestéket! Így a kellemes klíma és a penész miatt sem kell aggódnod.

kis_nappali_otletek_1.png 

Többfunkciós bútorok

A nagymama „szekrénykéje”, a szomszéd bácsitól örökölt illusztris és óriási dohányzóasztal nem kis nappaliba valók. Olyan bútorok mellett tedd le a voksod, amik nem foglalnak nagy helyet, mondhatni légiesek, nem mellesleg az sem hátrány, ha könnyen mozgathatók és több funkciót is be tudnak tölteni. Egy kis térben ugyanis a variálhatóság mindig jól jön. Vendégeket hívtál a pénteki moziestre? Semmi gond, gurítsd arrébb a könyvespolcot, fordítsd meg a dohányzóasztal tetejét, melynek másik oldala párnázott és már kész is a kibővített férőhelyes házi mozi. kis_nappali_otletek_2.png

 

Tükrök és ablakok

Bármelyikről is legyen szó, csak jót tehet egy kis helyiséggel! A nagy ablakokon beáramló természetes fény tágítja a teret. Az ablakok számát és méretét kevéssé tudod befolyásolni, arra azonban ügyelhetsz, ha van, akkor használd, ne takargasd! Ennél nagyobb játékteret engednek a tükrök, amik szintén remek „térnagyítók”, ráadásul a szép darabok még dekorációs elemként is jól szuperálnak. kis_nappali_oteltek_3.png

 

Használd a falakat

Egy kis nappaliban nem sok hely van, ahol a dolgaidat tárolhatod. Befér egy-két kisebb szekrény, TV állvány, kanapé, pár szék, esetleg egy fotel. Jusson azonban eszedbe, hogy az ingatlannak nemcsak alapterülete van, hanem belmagassága is, hát ne félj használni! Így nemcsak teret nyerhetsz, de igazán izgalmas dekorációs elemeket is kialakíthatsz. Polcok, akasztók, tárolók, bármi jöhet! Lényeges azonban, hogy ezek az elemek ne legyenek túl nagyok, máskülönben a térérzetből is levesznek.

kis_nappali_otletek_4.png 

Kevesebb több

Végül, de nem utolsó sorban az alapszabály, amit véss az agyadba: a kevesebb, több. Senki nem szeret bútorraktárban élni, még akkor sem, ha az az IKEA raktára! Válassz inkább kevesebb dekorációs elemet, de az tényleg extra és jó minőségű legyen!

kis_nappali_o_tletek_5.png

A kis nappali ötletek segítenek, hogy a legtöbbet hozd ki az életteredből. A legfontosabb azonban, hogy Te és a családod jól érezzétek magatok a helyiségben, és az igényeiteknek maximálisan megfeleljen annak kialakítása.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr8316482358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása