KreatívLakásom

KreatívLakásom

A legkisebbek egészsége a gyerekszobában kezdődik

2021. március 21. - kreatívlakásom

Egy pár életében megannyi meghatározó esemény van. Az első randevútól a közös otthon megteremtéséig nem éppen zökkenőmentes, de mégis örömteli út vezet. Ez azonban – mondhatni – eltörpül egy kisgyermek megszületéséhez képest. A család gyarapodása mérhetetlen boldogság, amit egy több hónapos várakozás és felkészülés előz meg, ami sok mindenre nyújt remek lehetőséget!

blog13.png

Ez a kilenc hónap a tervezés ideje. Nincs menekvés, meg kell tervezni a jövőt, amelyben már nem csak ketten, hanem hárman szerepeltek. És a tervek valóra váltásának egyik első lépése a gyerekszoba előkészítése, amelynek során garantáltan sor kerül a falak lefestésére is. 

Tippek az egészséges otthonhoz!

Ezzel azonban nem árt vigyázni

Sokan kevés figyelmet szentelnek a falfestékek közti válogatásra, és inkább a kiságy vagy szekrény típusának kiválasztására ügyelnek. A nem megfelelő festék azonban komoly egészségügyi veszélyeket rejthet magában. Száradása közben nagy mennyiségű káros anyag szabadulhat fel, a későbbiekben pedig könnyedén megtelepedhetnek rajta a különböző kórokozók. Számos festék nem alkalmas a kisgyermekek szobájába, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típus választunk. 

blog14.png

Egészséges és dekoratív környezet

Ideális, ha egy festék a lehető legkevesebb káros anyagot tartalmazza. Az illékony szerves vegyületeket, azaz a szénhidrogén-származékokat összefoglaló néven VOC-nek nevezzük. Ezek fontos összetevői a festékeknek, azonban a levegőbe kerülve igencsak veszélyesek lehetnek. Éppen ezért törekednünk kell arra, hogy a lehető legalacsonyabb VOC tartalmú típust válasszuk a gyerekszoba kifestéséhez. 

A gyerekek egészségét azonban nem csak a VOC anyagok magas koncentrációja veszélyezteti. A penészes levegő is rendkívül ártalmas, ugyanis akár hosszú távú szövődményeket is okozhat. A jó minőségű festék erre a problémára is megoldást nyújt, hiszen a megfelelő összetételnek köszönhetően a spórák nem képesek megtapadni a szobafalon. 

A születendő gyermek szobájának előkészítésekor rendkívül fontos, hogy jó minőségű festéket válasszunk. Ebben kínál remek alternatívát a Protektor beltéri falfesték, amely VOC-mentes és a penész ellen is védelmet nyújt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr2516451870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása