KreatívLakásom

KreatívLakásom

Lakásfelújítás télen? SOHA!

2021. február 05. - kreatívlakásom

Az évnek ebben a szakában, nem sokkal az új esztendő kezdete után, sokan úgy tartják, itt az idő rendet rakni, és itt a lehetőség a változtatásra: felújítják a ruhatárukat, új munkahelyet keresnek vagy éppen belefognak a lakásfelújításba. Ma megnézzük, hogy miért NE tervezd télre a lakásfelújítást!

Tény, hogy bizonyos időközönként érdemes újrafesteni a szobákat és kicserélni a falban futó vezetékeket – tehát rendbe tenni a lakást kívül-belül. És mi is lehetne jobb alkalom egy ilyen „renoválásra”, mint a tél, hiszen így tavaszra már minden friss lehet és üde!

pexels-rene-asmussen-3990359.jpg

Hát bizony, bármelyik másik időszaka az évnek jobb választás!

A téli hűvös és nedves idő ugyanis sok szempontból nem kedvez a felújításnak. Persze azt mindenki tudja, hogy a tetőfelújításnak nem állunk neki télen, de bizony a festést is érdemes más időszakra halasztani. A legcélszerűbb késő tavasszal, nyáron vagy kora ősszel nekilátni a munkának.

Hogy miért nem érdemes télen festeni?

Egyrészt ebben az időszakban, az év felkészülési szakaszában, érdemes időt fordítani saját magunkra és megtervezni az esztendőt – ehhez pedig nem árt némi szabadidő. Egy lakásfelújítás mellett azonban aligha marad alkalom a pihenésre, a kikapcsolódásra. Ilyenkor nem a nyugodt estéké, sokkal inkább a takarításé és a pakolásé a főszerep.

Másrészt a lakásfelújítás és a festés bizonyos kiadásokkal jár. Az év végi költekezés hatása még érződhet, így érdemes inkább kicsit takarékoskodni, és megvárni a nyugodtabb időszakot.

Harmadrészt pedig a festés szempontjából abszolút nem mindegy, hogy milyenek az időjárási körülmények. Természetesen a beltéri falfestés bármikor kivitelezhető, hiszen ezt a tárgyi feltételek nem akadályozzák. 

Azonban a körülmények nem mindig ideálisak. 

A festék szempontjából sokkal kedvezőbb a meleg környezet, hiszen így gyorsabban szárad meg a frissen kezelt falfelület. Ráadásul a párás környezetben penész alakulhat ki, ami nem mutat túl jól a frissen festett falakon. 

Egészségügyi és esztétikai szempontból is érdemes bizonyos időközönként időt áldozni a lakásfelújításra. Ajánlott azonban ezt a programot a melegebb időre tartogatni, hiszen ez több szempontból is ideális. 

Egyedül vágnál bele a lakásfelújításba? Íme, néhány hasznos jó tanács a beltéri falfesték kiválasztásához!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr8116414966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hegge Balázs 2021.02.07. 16:47:13

sokszor elgondolkodom, hogy mi motivál valakit arra, hogy blogot indítson. Mert ilyenekért..... Okosabb lett volna a szemetet összeszedni valahol, hanyag embertársaink után. A KÖZ-nek jobbat tett volna mint ez írás.

arthurthedent 2021.02.07. 17:48:20

1) Nincs olyan, hogy "az év felkészülés szakasza". Én például pont annyira vagyok felkészült januárban mint júliusban.

2) Amikor nincs pénzed ne újítsd fel a lakást. Ez évszaktól független, kinek mikor van pénze.

arthurthedent 2021.02.07. 17:51:51

3) Be kell fűteni és be kell rakni egy ipari párátlanítót. A megfelelő évszakban a megfelelő eszközöket kell használni.
süti beállítások módosítása