KreatívLakásom

KreatívLakásom

Mi az a születési szín és mit mond el rólad? 

2021. április 29. - kreatívlakásom


A születési szín, színstrológia vagy másnéven colorstrology. A colorstrology olyan színtudomány ami ötvözi a csillagok és a bolygók hatásának tudományát a szín pszichológiával.

A színek hatása a személyiségre

Ritkán állunk meg, hogy a körülöttünk lévő színekben gyönyörködjünk, de nem lenne ez a világ unalmas hely színek nélkül? Képzeld el, ha körülöttünk minden fekete vagy fehér lenne.

A színek befolyásolják hangulatunkat és érzéseinket, ezért mond el annyit rólunk a  kedvenc színünk. Ahogyan a horoszkópunk úgy a születési színünk is bepillantást enged személyiségünkbe.

A színstrológia valódi tudomány?

Gondoljunk bele miért van az, hogy jól boldogulunk egy emberrel és nehezen egy másikkal? Ezt a színstrológia úgy magyarázza: egyes színek ütköznek vagy össteíllenek egymással. A színstrológia vagy a születési szín segíthetnek megérteni a személyiségbeli különbségeket. 

A színstrológia sokféle szemponton alapul. Különböző elemeket vesz figyelembe, mint a tűz, a föld, a víz, valamint a numerológia és a napjel uralkodó bolygóját. Mindezek az összetevők életünk bizonyos területeire, valamint személyiségünkre hatnak. 


Kedvenc színed nem a születési színed

A kedvenc színünk gyakran nem a születésnapi színünk. A kedvenc színekre ugyanis a környezetünk, a tapasztalataink és még a korunk is hatással van. A személyes kedvencek általában változnak az életkorral.

A születésnapi színek viszont mindig ugyanazok maradnak, és képviselik és tiszteletben tartják az egyén valódi lényegét. Így a születési színek állandóak maradnak, és bizonyos mértékig összekötő összeköttetést jelenthetnek a külső és a belső világ között.

 

Színek hónapokra osztva

Minden hónapnak több színtársítása van. Ezek a havi színek nagy szerepet játszanak az élettapasztalatokban. Például, aki októberben született, és kiegyensúlyozottabbá akarja tenni kapcsolatait, viselhet vagy körűlveheti magát  sötétkékkel. A jólét érdekében pedig a lila bizonyos árnyalataival.

 

Január - narancs, sárga, piros

Február - rózsaszín, kék, zöld

Március - világoskék, lime, fekete, lila

Április - sötétkék, ezüst, fehér

Május - kék, arany, krém

Június - krém, szürke, gesztenyebarna, piros

Július - piros, narancs, sárga, rózsaszín

Augusztus - kék, zöld, világoskék

Szeptember - világoskék, lime, oliva, lila

Október - lila, sötétkék, ezüst, fehér

November - fehér, arany, krém

December - krém, szürke, barna, kékeszöld

 

Mi van, ha utálod a születési színed?

Nincs probléma ha ez megtörténik. Sokan nem szeretik a születési színűket, vagy nem kapcsolódnak hozzájuk. De ez teljesen rendben van. A színstorlógia rendszerét úgy alakították ki, hogy bárki bármilyen színt használhasson a lehető legjobb kihasználása érdekében.

Érdemes azonban figyelembe venni azt is, hogyan érzed magad bizonyos színek mellett.. Nézz körül. Van olyan szín a környezetedben, amely erős boldogság, szenvedély és szeretet érzését kelti benned? Ezután egyszerűen próbáld meg használni ezt a színt, bárhol az életedben.

Születési színek használata

Ha tetszik a születési színed, akkor viseld, vedd körül magad vele. Próbáld ki, hogyan érzed magad a születési színed körül. Ha jól érzed magad, boldog, nyugodt és pozitív vagy, akkor szó szerint millió módon tudod beilleszteni az életébe. 

 

Íme néhány ötlet:

  • Hord a szülinapi színed! például:ingként szoknyaként.
  • Viseld kiegészítőként, például sálként és táskaként.
  • Dekoráld otthonod ilyen színű kiegészítőkkel, festményekkel és bútorokkal.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr7416516946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása