KreatívLakásom

KreatívLakásom

Hőszigetelés alternatív módon

2021. március 16. - kreatívlakásom

Akkor fogjuk magunkat télen-nyáron otthon érezni, ha a házunkban pont megfelelő a hőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy nyáron kellőképp hűvös, télen pedig kellemes meleg fogad bennünket az ajtón belépve. Ehhez pedig elsősorban nem klímára, hanem bizony a megfelelő hőszigetelésre van szükség.

blog16.png

Egy lakásfelújítás vagy építkezés során különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megfelelő szigetelésre, ugyanis ennek hiányában komoly hőveszteséggel kell számolnunk. Hogy ez miért probléma? Első hallásra talán nem hangzik túl rémisztőnek, azonban ennek következményeként bizony súlyos ezrekkel nőhetnek meg a havi számlák végösszegei. 

A hőszigeteléshez használható anyagokból természetesen eltérő vastagságú szigetelést lehet készíteni, egy 8-10 cm-es EPS-sel akár már 15-20 százalékot is megspórolhatunk a fűtési költségen. Minden eset egyedi, éppen ezért a vastagság megállapítása is az adott helyzettől és épülettől függ. Az adottságok alapján azonban a szakemberek könnyen rátalálnak az ideális megoldásra, és így egyszerűen megállapítható a vastag hőszigetelés típusa.

De mi van, ha…

Ha az épület adottságai miatt nem lehet változtatni a szigetelésen? Ha nincs lehetőség vastag hőszigetelésre? Ha gondok adódnak? Ha kellene egy másik megoldás?

blog15.png

Érdemes számba venni az alternatívákat – például a beltéri hőszigetelést kerámia bevonattal. Ezek a festékek tökéletes védelemmel látják el az otthonokat, hiszen a különleges összetételüknek köszönhetően biztosítják a tökéletes védelmet és a hőérzet javítását. A bennük található apró kerámiagömbök biztosítják a hőmérséklet ideális eloszlását a felületeken, és a tökéletes hőérzetet. Remek alternatíva ez a vastag hőszigetelés helyett vagy mellett, hiszen a felkenést követően azonnal életbe lépnek a festék pozitív tulajdonságai. 

Tegyél otthonod tökéletesítéséért. Válaszd ki az legszimpatikusabb színt, és kezdj bele a komfortos felújításba! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr216451886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása