KreatívLakásom

KreatívLakásom

Ezek az ország kedvenc színei!

2021. február 15. - kreatívlakásom

Lakberendezési trendekről az év elején rengeteget olvashattunk, arról azonban kevesebb információt találhatunk, hogy valójában melyik színek után érdeklődnek leginkább a lakásfelújítók, építkezők. Mai bejegyzésünkben megnézzük, hogy az utóbbi hónapokban mely RAL színkódokra kerestek rá itthon a leggyakrabban az interneten. Jöjjenek az ország kedvenc színei!

A RAL színrendszer

Az építőiparban használatos egyik legismertebb színrendszerek a RAL. A RAL gGmbH által összeállított komplex színrendszer évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a piacon. A RAL kódokban az első helyen álló szám a színeket jelöli, így az 1000-esek például a sárga árnyalatokat, a 2000-esek a narancs árnyalatokat, a 3000-esek a piros színárnyalatok és így tovább.

Megvizsgáltuk, hogy melyik RAL színkódok voltak a legkedveltebbek az elmúlt időszakban az internetes keresések alapján!

Mindent visz az antracit

A keresések alapján nemzetközi és hazai viszonylatban is az antracit szín (RAL 7016) vitte a prímet. Főszínként és kiegészítőként és megállja a helyét. Tónusával komolyságot képvisel, amihez remekül passzolnak a színes kiegészítők.

anthracit.png

 

A szürke árnyalata

A második leggyakrabban keresett szín a Light Gray (RAL 7035). Szintén a szürke felségterületéhez tartozik, a sötét antracittal ellentétben azonban a skála világos felén helyezkedik el. Jól „alkalmazkodó” szín, szinte minden helyiségben jól mutat.

light-grey.png

 

Fémes hatások

A White Aluminium (RAL 9006) a harmadik legnépszerűbb szín. A Light Gray-hez hasonlóan sokrétűen alkalmazható, annál azonban sokkal karakteresebb, önmagában is képes domináns lenni.

white-aluminium.png

 

Csokoládét a falra

A Chocolate Brown (RAL 8017) került a keresési lista negyedik helyére. Érdekesség, hogy a nemzetközi keresések között ez az árnyalat nem jutott jelentős szerephez, itthon viszont nagy népszerűségnek örvend.

chocolate-brown.png

 

A trendszínek jó iránymutatást adhatnak a felújítás előtt állóknak, építkezőknek, remek inspirációként szolgálhatnak, sőt olyan speciális festékek  termékkínálatában is elérhetők ezek a színek, mint amilyen a Protektor hőszigetelő és penészmentesítő festék. Minden esetben azonban érdemes szem előtt tartani a helyiség paramétereit, funkcióját és a speciális körülményeket, és mindezek számbavétele után választani színt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr4916427994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása