KreatívLakásom

KreatívLakásom

5+1 tipp a penészmentes otthonért

2021. március 10. - kreatívlakásom

A penész határozottan egy nem kívánatos vendég. Amellett, hogy tipikus színe és szaga tönkreteszi a családi idillt, az egészségre is káros hatással van. Levegőben szálló spórái könnyedén eljutnak bárhova, ahol hosszú időn keresztül képesek túlélni, és kivárni a megfelelő körülmények kialakulását. 

A legjobb megoldás a megelőzés

Az otthonunk egy biztonságot rejtő kuckó, ahol mindig jól érezhetjük magunkat. Éppen ezért minden lehetséges módon megvédjük az ártalmas behatolóktól – biztonságos zárat szereltetünk be, ügyelünk a nyílászárók állapotára, és feltolásgátló kiegészítőt szerzünk be a redőnyhöz.  

anna-dudkova-lllhioz4tlc-unsplash_1.jpg

Védekezzünk a penész ellen!

A téli hideg időben fokozottan ki vagyunk téve a penész veszélyeinek, hiszen ilyenkor könnyebben kialakul a gomba megtelepedéséhez ideális környezet. Ennek megakadályozása az első számú fegyver a penész ellen.

  1. Lehetőleg kerülni kell a nagy mennyiségű ruhanemű szárítását, hiszen ettől nyirkossá válhat a levegő, ami igen kedvező a penész elterjedéséhez.
  2. Járható út a szükséges túlfűtés is, mert így elkerülhető a harmatponti hőmérséklet kialakulása. Legyen olyan meleg a szobákban, hogy ne csapódjon ki a természetes páratartalom.
  3. A gyakori szellőztetéssel megelőzhető a magas páratartalom kialakulása. A gazdaságos fűtés érdekében érdemes rövid ideig, a nyílászárókat minél szélesebbre tárva szellőztetni. 
  4. A penész nehezen terjed a száraz környezetben, ezért a veszélyeztetettebb területeket érdemes lehet minél melegebben tartani, pl. egy kis hősugárzóval.
  5. Sokat segíthet a külső hőszigetelés is, hiszen ez megakadályozhatja a penész számára ideális környezet kialakulását. 

+1. A penész ellen a beltéri falfesték is remek szolgálatot tehet. Ha a jó minőségű típus mellett döntünk, akkor ügyesen kivédhetjük a komolyabb gondokat. 

De minek köszönhető ez a remek tulajdonságuk? Hogyan képes egy festék megvédeni az otthonunkat az ártalmas betolakodótól? Következő cikkünkben fény derül a titokra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr4116451864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása