KreatívLakásom

KreatívLakásom

Ennyit jelent, hogy milyen festéket használsz a gyerekszobában!

2021. február 11. - kreatívlakásom

Sok szülőnek okoz problémát a gyerekszoba előkészítése, hiszen szeretnék mindenből a legjobbat, legszebbet. Érdemes arra is ügyelni, hogy milyen festék kerül a falra, hiszen a későbbiekben megannyi dolgot befolyásolhat ez a „kiegészítő”. Nézzük, miket!

pexels-tatiana-syrikova-3933025_1.jpg

A hangulatot

A különböző színek hatnak az érzelmekre, éppen ezért érdemes megfontolni, hogy milyen legyen a dekoráció.

A piros elűzi a depressziót és a melankóliát, azonban a teljesen vörös felületek ingerültté tehetik a gyerekeket. A narancs rendkívül pozitív szín, bátran használhatjuk, hiszen jókedvre derít szinte akárkit. A sárga még ennél is vidámabb szín, hiszen a napfényre hasonlít – túlzott használata azonban ingerültséghez és hiperaktivitáshoz vezethet. A zöld és a kék a természetet megidéző árnyalatok, ráadásul jóleső nyugalmat árasztanak. A földszínek szintén rendkívül jó hatásúak, hiszen biztonságot és melegséget árasztanak.

Az egészséget

A különböző színek nem csak az érzelmekre, hanem az egészségre is hatással lehetnek. A vörös megemeli a vérnyomást, míg a kék és a zöld nyugtatja azt. A lila remek immunerősítő és fájdalomcsillapító.

A festék azonban nem csak a színével, hanem a minőségével is hatással van az egészséges környezetre. Vannak olyan bababarát falfestékek, melyek penészgátló védelmet biztosítanak a szobának, így nem kell aggódnunk az esetleg megtelepedő hívatlan vendégek miatt. A levegő egészséges minőségét a festék alacsony VOC tartalma is biztosítja, így garantáltan biztonságos lesz a környezet a legkisebbek számára.

A hőérzetet

A gyerekeknek sajátos klímára lehet szükségük, éppen ezért a lehető legideálisabb festéket kell választani a hőérzet biztosításához. Egyes színek a melegség érzését kölcsönzik a helyiségnek, de ez a hatás elenyésző a különleges hőszigetelő hatás mellett. Egyes falfesték összetételüknek köszönhetően például gondoskodnak a szobák hőmérsékletéről is, mivel hőszigetelésre is alkalmasak.

A család legkisebb tagjának biztonságos és meghitt környezetre van szüksége, nem árt hát, ha már a falszín és a falfesték megválasztásakor is előre gondolkodunk, és időtálló, minőségi megoldást választunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr1316423958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása