KreatívLakásom

KreatívLakásom

3 dolog, amitől bekapcsol a lakásfelújítók szirénája

2021. február 25. - kreatívlakásom

Tervezel, gyűjtögetsz, belevágsz, örülsz neki, aztán bumm! Jönnek azok a fránya mindennapok! Nézzük, mitől kell megóvnod a frissen elkészült, tökéletes falakat!

Képzeljük el, hogy szeretnél egy tökéletes otthont, hát belevágsz a csinosítgatásba. Szépen haladnak a munkálatok, lassan minden a helyére kerül. Végre következhet az utolsó mozzanat, a festés. Már eldöntötted, hogy milyen típusút szeretnél, és végre az ideális színre is rábukkantál. A szakemberek elvégzik a munkát, az otthonod megújul, és gyönyörűbb, mint valaha.

pexels-ksenia-chernaya-5691613_1.jpg

Minden nap örömmel térsz haza, mert tudod, hogy álmaid lakása vár. Ahol minden tér jól kihasznált, a bútorok a helyükön vannak és a falak tökéletesek. A békés harmónia hangulata lengi körbe a helyiségeket, ezzel is biztosítva a remek mindennapokat.

A falaknak és a festésnek azonban folyamatosan ellen kell állnia a támadásoknak. Ugyanis nap mint nap ostromolják az ellenfelek, és ha nem tartanak ki, akkor bizony búcsút mondhatunk álmaink otthonának.

Kik ezek a “támadók”, és mit tehetünk ellenük?

  1. Gyerekrajzok

Olykor a kicsik fantáziadús világa megelevenedik a falakon. Ezek a színes rajzok ugyan elsőre aranyosnak tűnnek, egy idő után azonban csupán az otthoni harmóniát teszik próbára. Érdemesebb inkább megelőzni, hogy falat romboló örök emléket hagyjanak. Ehhez kínál remek megoldást egy krétafal, esetleg egy mosható festékkel kezelt felület, vagy egy igen nagy csomag rajzlap.

  1. A foltok és sérülések

Szeretjük dekorálni a szobákat, és ehhez sokszor figyelmetlen módon kétoldalú ragasztót vagy celluxot használunk. Azonban ezek egyrészt nem biztosítanak tartós megoldást, másrészt az eltávolításuk csúnya foltot hagyhat a falon. Ezek elkerülésére kiváló és dekoratív megoldások kínálkoznak, például egy parafatábla, egy raffiaháló, vagy éppen egy kifeszített madzag. A sérülések elkerülése végett pedig fokozottan ügyeljünk a bútorok mozgatásakor, hogy így még véletlenül se okozzunk gondot a figyelmetlenségünkkel. 

  1. Penész

A falak szépségének legkomolyabb ellensége a penész, ami ha alkalmasnak ítéli a körülményeket, pillanatok alatt megtelepszik bármelyik szép otthonban. Ennek elkerülése végett érdemes eleve penészmentesítő festéket választani, hiszen ez garantáltan megóvja az otthoni harmóniát. Emellett pedig jó ha figyelemmel kísérjük a körülményeket, és az ideális hőmérséklet és pára szintjével biztosítjuk az otthonunk épségét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativlakasom.blog.hu/api/trackback/id/tr4316436394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása